Disse julekaramellene er helt nydelige.
Karameller
Bland alt i en kjele og kok opp.
Har du et digitalt termometer,kan du stille det inn på ca 140 grader.
Da skal røren være såppass tykk at om du putter en dråpe i kaldt vann,skal du kunne trille en kule..
Hell det ut i en papirkledd form,og la det kjølne.
Skjær i ruter og nyyyyyt.... ;)
Klin kokos:
100 g melis
100 g kokosmasse
1 ts vaniljesukker
1 ts kremfløte
100 g mykt,nesten smeltet smør
Bland sammen dette og lag små topper.
Sett kaldt.
Smelt skjokolade i vannbad, og dypp de avkjølte kokosbitene i den.
Pynt med kokos om du vil.
Oppbevar kjølig.
Mmmmmm....
En annen liten godbit,Mintskjokolade.
100 g melis
1/2 halvpisket eggehvite
ca 10 dråper peppermynteolje.
Røren skal være så tykk at du kan trille kuler av den.
Dypp kulene i skjokolade,dryss på evt litt pynt, og avkjøl.
Oppbevar kjølig
Velbekomme....
...men spar litt til jul også da..... ;)
4 kommentarer:
nam nam nam.. tusen takk for oppskrifter.. jeg er en godtegris uten like, så disse tre blir nok laget av meg til helgen!!! Kult med noe nytt....
ha en fortsatt fin kveld.,.
Dette så da usedvanlig lekkert ut!!! Spørs om ikke en bør ha hengelås på boksene...
Heisann, oi oi oi, gleder meg til å prøve karamellene og mintsjokoladen. Her i huset så spiser vi ikke noe særlig tørre julekaker, men derimot deilig julegodis, det går så mye at jeg bør nok lage dobbel posjon.
Ha en super kveld/natt... Anne
Hei, nå har jeg kikket på bloggen og det var hyggelig å være innom:0)
Så flott gangen og trappen din ble, kjempefint.
Takk for titten, forresten og tar nok turen innom bloggen din ved en senere anledning.
Kos deg i kveld
Legg inn en kommentar